GODE RÅD NÅR KATTEN DIN SKAL TIL DYRLEGEN

Det er sannsynlig at katten din på et tidspunkt skal til dyrlegen. Om ikke annet, så for å bli vaksinert. Men det kan være en stressende opplevelse for katten, fordi man jo ikke kan forberede den på hva som skal skje. Heldigvis finnes det noen triks til hvordan du gjør turen til en god opplevelse.

Gjør transporten trygg

Du bør absolutt bruke et transportbur til turen, det gir ekstra trygghet og gjør transporten enklere for deg. Men det er viktig at transportburet ikke oppleves som noe ubehagelig som kun forbindes med turer til dyrlegen. Så la det gjerne stå fremme og være en naturlig del av kattens omgivelser.

Gi katten din godbiter i buret av og til, og la den bruke det som hule. Du kan også legge et underlag som lukter kjent i buret, det vil være med på å berolige katten under transporten. Alt dette vil gjøre det mye lettere å få katten din inn i buret når dere skal avgårde.

En god opplevelse på klinikken

Legg gjerne et teppe over buret underveis til klinikken, det vil føles huleaktig og trygt. På selve klinikken er det en god idé å finne et rolig sted å vente. Helst uten for mye støy fra andre dyr, hvis det er mulig. Hvis dere reiser i bil, kan dere vente der til det blir deres tur. Hvis dere venter inne i klinikken, så er det en god idé å sette buret på en stol eller annet som er over gulvhøyde. Dette virker mindre stressende for katten din.

Det finnes noen ekstra kattevennlige klinikker kalt CatFriendly Clinics, disse kan du finne på catfriendlyclinic.org. Her er man oppmerksom på kattens sensitive natur, og klinikken er innrettet deretter uten skarpe lys og lukter. Personalet er opplært i å håndtere katter slik at de utsettes minst mulig for stress, og det er et eget venteområde hvor hunder ikke får være.

Selve undersøkelsen

Både veterinærer og dyrepleiere er veldig dyktige til å håndtere kjæledyr og gjøre dem trygge, så katten din vil sannsynligvis finne seg i å bli undersøkt. Har du et transportbur hvor lokket kan tas av, så kan du eventuelt la katten din sitte i buret under undersøkelsen. Følelsen av buret og burets lukter vil redusere stress betydelig. Hvis du selv er usikker på hva som skal skje, så må du bare spørre. Det er også en fordel hvis det er samme veterinær som håndterer katten din hver gang dere skal til klinikken.

HUSK: Den årlige helsesjekken

Katter er veldig gode til å late som om de ikke er syke, så man kan lett overse sykdommer som potensielt kan være farlige for dem. Derfor er det en god idé å besøke veterinæren ca. en gang i året. Så er du sikker på at alt er i orden og at katten din er frisk og glad.

Veterinæren sjekker blant annet øyne, ører, pels og tenner. Katten din blir sjekket for floker og det sjekkes at den kan bevege seg fritt og uanstrengt.

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Strødamvej 52 | DK-2100 København Ø | Data Privacy