Hender det at du føler at du må spørre om råd angående katten din?

I slike tilfeller er det best å få hjelp av personalet på din kattevennlige klinikk. De kan mye om katter, og de hjelper deg med tips og råd dersom katten må behandles.

Katteekspertene kan gi tips og råd

Ja, personalet på din kattevennlige klinikk har oversikt over hva du må vite om katten din. De kjenner både til kattens hverdagsbehov og når den har behov for behandling. De som jobber på klinikken har lang erfaring og god kunnskap om katter, og hjelper deg med svar på spørsmålene dine.

Hvordan kan de vite så mye om katter?

De som jobber på en dyreklinikk har utdannelse som veterinær, dyrepleier eller veterinærassistent, og har i tillegg en brennende interesse for dyr. På den kattevennlige klinikken har de dessuten gått gjennom en sertifiseringsprosess der de har lært seg mer om kattevennlig håndtering og kattevennlig pleie, og som krav for å få beholde den kattevennlige sertifiseringen kreves det også løpende videreutdanning i minst 15 timer per år for dyrepleierne og 35 timer per år for veterinærene. Dette betyr at personalet holder seg oppdatert, tar kurs for å lære seg mer om katter og sine spesialinteresser, samt leser de siste vitenskapelige artiklene – dvs. at de kan tilby best mulig hjelp og behandling.

Forebyggende kunnskap

Snakk gjerne med personalet på klinikken din for å få hjelp med ting som f.eks.:

  • Hvordan du forbereder katten din på klinikkbesøket.
  • Hvordan du kan støtte katten din best mulig mens den er på klinikken.
  • Om katten din må vaksineres, få ormekur, bruke flåttbeskyttelse m.m.
  • Hvordan du pusser kattens tenner.
  • Om og hvordan du trenger å stelle pels og klør.
  • Hvordan du gir katten din medisin etc.

Mange ganger kan du også finne nyttig informasjon på hjemmesidene til klinikken din, men hvis du er usikker eller ikke finner det du ser etter, så er det best å ringe dem og spørre. De kan også svare mer spesifikt om akkurat din katt og dens behov.

Katteklinikkens «Cat Advocate»

Alle kattevennlige klinikker har en ansatt som er utpekt som klinikkens Cat Friendly Advocate. Det er denne personen som er ansvarlig for klinikkens godkjenning og regodkjenning, og som derfor har ekstra god kunnskap om prosessen og hva det betyr å være en kattenvennlig klinikk. Hvis du har spesifikke spørsmål om kattevennlig klinikk, eller generelt om katten din, så er denne ansatte rette person å snakke med!

Hvis du ønsker å lese mer om kattevennlige klinikker og finne den som er nærmest deg og katten din, kan du gå inn på catfriendlyclinic.org.

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy