Kjære Katteeier

Hvordan har katten din det?

Dersom du har katt hjemme, så har den det kanskje som plommen i egget. Du husker å forebygge mot flått og du vaksinerer den mot sykdommer. Du har gjort et bevisst valg om katten skal være kastrert og om den skal ha chip (hvis den går ute). Du gir katten fôr etter hvilke behov den har i ulike livsfaser. Det er mange ting i kattens liv som du som eier har ansvar for.

Et godt katteliv er ditt ansvar

Det er mange ting som du som ansvarlig katteeier bør ta stilling til – uansett om du har én tam katt eller 10 ville katter. Det er ditt ansvar som katteeier å gi katten optimale levevilkår og rammer for et verdig katteliv.

Gjør en forskjell

Det er mange katter i Norge som ikke har et ordentlig og verdig liv. Vi ønsker derfor at Kattens Uke kan være med på å sette fokus på et bedre katteliv for alle katter.

Alle katter trenger kjærlighet

Kattens Uke fokuserer ikke kun på hjemløse og ville katter. Uken handler generelt om kattens helse og levevilkår. Det er her du som katteeier kan gjøre en stor forskjell – og kanskje ikke bare for din egen katt. Katter er kjærlige vesner som må bli tatt vare på. De fleste katter ønsker ikke å finne mat til livets opphold i søppel eller ligge skadet uten hjelp.

Ta godt vare på katten din

Har du hatt katt i mange år, kan det ha kommet nye anbefalinger og muligheter som ingen har fortalt deg om tidligere. Visste du for eksempel at det er mulig å gi katten din en sykeforsikring? Er utekatten din en slåsskjempe, eller har rasekatten din allergi, så kan det lønne seg å ha forsikring. Forhør deg med dyrlegen din.

Ser du verdien av en helsesjekk?

En gang i året bør du få sjekket katten din hos veterinær. Ofte tar man katten med til veterinæren kun hvis den er syk eller har skadet seg, men en årlig helsesjekk er en god ting å prioritere – uansett kattens alder. En helsesjekk sikrer at katten din blir undersøkt av en fagperson, og at den fortsatt kan ha et godt katteliv.

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy