Vinteren kan være streng - 5 råd for å passe på katten din i kulden

Hvis du har en katt som ferdes både inne og ute, er det et par ting du må være spesielt oppmerksom på nå som vinteren står for døren. Les videre så får du en håndfull råd om hvordan du får katten din trygt og godt gjennom de kalde månedene.

1. Lag et «reir» til utekatten din

Selv om katten din har god naturlig isolasjon i form av pelsen, som faktisk selv tilpasser seg både høye og lave temperaturer, så kan den likevel fryse når det er skikkelig kaldt. Sørg derfor for at katten din har et varmt «reir» et sted i le. Dette kan være i garasjen eller lignende, så har den et sted å legge seg hvis du ikke finner den med en gang når du er på vei ut. «Reiret» skal være godt fôret med tepper, og ikke være plassert rett på den kalde bakken.

2. Sett på katten din et reflekshalsbånd

Den kalde tiden er også mørk. Og spesielt katter som ferdes ute alene er utsatte i trafikken – også hvis dere bor et sted med lite trafikk. Du bør derfor vurdere et reflekshalsbånd så katten din blir synligere i mørket. Det finnes modeller med en smart quick-release-spenne, slik at halsbåndet åpner seg hvis katten f.eks. skulle bli sittende fast i en grein.

3. Pass på forfrysninger

Norske dyrleger får besøk av mange katter i vintermånedene som kommer inn med forfrysninger, urinveisinfeksjoner eller er blitt nedkjølt (hypotermi). Dette er selvfølgelig ikke bra for katten og vi må gjøre det vi kan for å unngå det. Gjør det til en vane å sjekke ører, snute, poter og hale når katten kommer inn etter en tur i kulda, og rop den gjerne inn oftere enn du bruker når det er kaldt, regnfullt og blåser.

4. Kalorier er bra

Hvis katten din er slank kan det være en idé å gi den litt ekstra kalorier når det er vinter. Snakk gjerne med dyrlegen din før du begynner.

5. Har du en katteluke?

En katteluke kan være løsningen hvis du bekymrer deg for om katten din fryser eller ønsker å komme inn. Slik kan katten din selv bestemme om den vil være ute eller inne. Det kan gi deg ro i sjelen hvis du for eksempel sover eller er på farten.

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy