ER DIN KATT GLAD?

– 3 tegn du skal holde øye med!

Det kan være vanskelig å se om katten din er glad og har det godt. Mange katter går rundt og er syke eller utilpasse, uten at eieren legger merke til det. Vi gir deg derfor 3 gode råd om hva du skal holde øye med, hvis du er i tvil om katten din har det godt.

1) HOLD ØYE MED KATTENS AKTIVITETSNIVÅ

Endret aktivitetsnivå kan være et tegn på at katten ikke har det godt. Sover katten mer enn normalt? Er kattens daglige rutiner endret? Eller har aktivitetsnivået økt i det siste? Hvis kattens aktivitetsnivå har endret seg, er det viktig at du som katteeier undersøker årsaken.

2) SPISER KATTEN DIN NORMALT?

Hvis du opplever endret appetitt hos katten din, kan dette ha en skjult årsak. Opplever du at katten din spiser mer eller mindre, er det ikke sikkert at det skyldes at katten er kresen. Hvis katten slutter helt å spise eller endrer spisevaner, er det viktig at du oppsøker veterinæren og håndterer problemet med det samme.

Vektendring kan være et alvorlig tegn på at katten ikke har det godt. Diabetes, tarmproblemer eller kreft kan også gi vektendringer, så her skal du være spesielt oppmerksom.

3) HAR KATTEN DIN ENDRET ADFERD?

Mange katter gjemmer seg instinktivt når de er syke. Dette kan gjøre det vanskeligere for eieren å oppdage sykdom før det blir alvorlig. Derfor er det en god idé å holde øye med om kattens adferd endrer seg. Har katten din tidligere vært svært kontaktsøkende, men er nå slett ikke interessert i å bli klappet eller kost med, kan det være et alvorlig tegn på sykdom. Har katten din gjemt seg under sofaen i flere dager, bør du også være spesielt oppmerksom.

Ved å gi katten vaksinasjoner kan du unngå å lure på om katten din har økt risiko for å bli smittet med alvorlige sykdommer. Forhør deg hos veterinæren om hvilke vaksiner som er nødvendige for din katt.

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy